IMPACT este unul dintre programele principale ale Fundatiei Noi Orizonturi (www.noi-orizonturi.ro), care deruleaza – de la infiintarea sa in 2000 –  programe de educatie non-formala adresate cu precadere tinerilor cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani. Domeniile de activitate ale organizatiei sunt: educatie non-formala in cadrul scolilor prin metoda educatiei prin serviciu in folosul comunitatii (service learning) si educatia prin provocare. Prin programele adresate tinerilor, Fundatia Noi Orizonturi urmareste (1) incurajarea tinerilor de a veni in sprijinul comunitatii, prin proiecte comunitare; (2) inzestrarea tinerilor cu abilitati practice, necesare in faza de implementare a proiectelor in folosul comunitatii; (3) promovarea de valori si norme in concordanta cu atitudinile civice si respectul reciproc in comunitate. In prezent, Fundatia Noi Orizonturi gazduieste un numar de 22 de cluburi de initiativa comunitara, in urmatoarele judete: Hunedoara, Timis, Constanta, Mehedinti, Ialomita, Iasi, Neamt si in municipiul Bucuresti.

 

Programul IMPACT consta din cluburi de initiativa comunitara pentru tineri, caracterizate prin imbinarea creativa a distractiei din educatia prin aventura cu cerintele educatiei prin serviciu in folosul comunitatii. Modelul IMPACT este usor replicabil, datorita simplitatii pe care o presupune. Fiecare club se intalneste de doua ori pe saptamana. Activitatile sunt formate din trei componente: o activitate distractiva de echipa (un joc), urmata de explicarea rezultatelor jocului, o poveste de dezvoltare a caracterului si povestirea semnificatiilor din poveste si un training (de exemplu imbunatatirea comunicarii, management de proiect, aplicatii in Excel) care are legatura cu un proiect de serviciu in folosul comunitatii. Aceste proiecte trebuie scrise, implementate si evaluate in trei luni. Activitatile au caracter vocational si urmaresc dezvoltarea capitalului social in randul membrilor cluburilor IMPACT. Fiecare club este format din 15 copii si patru lideri de grup (animatori socio-educativi). Liderii sunt in prealabil formati in vederea coordonarii intalnirilor IMPACT. Grupul tinta al cluburilor este format din adolescenti intre 12 si 18 ani, modelul putand fi implementat atat in scoli generale cat si in licee.

Locatiile cluburilor IMPACT din Cluj:

…………………………………………………….

 

 

DESPRE VOLUNTARIAT

Ce inseamna sa fii VOLUNTAR?

Mai multe informatii gasesti aici:

http://www.centruldevoluntariat.ro/informatii.htm

 

 Voluntar IMPACT-Cum sa devii voluntar IMPACT?

Mai multe detalii despre cum te poti inscrie intr-un club IMPACT din judetul Cluj puteti cere la adresa mihaelacheregi@gmail.com (Mihaela Cheregi – manager de proiect) – Fundatia Noi Orizonturi. 

 

 

Reclame

1 Response to “Ce este IMPACT?”


  1. ianuarie 13, 2009 la 9:07 pm

    eu sunt in acest club impact si imi place foarte mult sa fiu prezenta la toate orele


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
mai 2019
L M M J V S D
« oct.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: